Menu

Vårdförsäkring

Vårdförsäkring - allt du behöver veta om privatvårdförsäkring

Att vårdköerna i Sverige är långa är allmänt känt. Många tvingas vänta i flera månader på att få rätt vård, vilket naturligtvis är mycket påfrestande för patienten, men också något som innebär stora kostnader för företaget där den drabbade är anställd.

Med en sjukvårdsförsäkring får de försäkrade tillgång till ett stort nätverk inom den privata vårdsektorn, vilket innebär mycket kortare sjukskrivningstider än vad det traditionella systemet med vårdköer medför.

Sjukvårdsförsäkring är en form av företagsförsäkring som syftar till att ge de anställda vård så snabbt som möjligt, vilket minskar företagets förluster i samband med sjukfrånvaro. Naturligtvis är försäkringen också fördelaktig ur den anställdes perspektiv – vem vill vara sjuk längre än nödvändigt?

Försäkringarna är ofta mycket omfattande och täcker såväl specialistläkarvård och mediciner, som rehabilitering och terapi. I grundförsäkringen krävs dock ofta en remiss för att få specialistläkarvård, men vid utökad försäkring inkluderar den även sådan vård utan krav på remiss.


Hur lång tid behöver jag vänta på vård, med en sjukvårdsförsäkring?

Det varierar naturligtvis väldigt mycket, beroende på sjukdom eller problem. I de flesta fall kan du dock räkna med tid hos en specialist inom två dagar och tid för operation inom två veckor.


Vad försäkringen inte täcker

Det är viktigt att vara medveten om vilka skador och ingrepp som är exkluderade. Du är exempelvis inte försäkrad vid akutsjukvård, tandbehandlingar, organtransplantationer eller kosmetiska ingrepp. Vissa skillnader mellan de olika försäkringsgivarna förekommer, varför det är viktigt att du läser igenom villkoren från just det företag du väljer att teckna försäkringen hos.

Ofta finns också en övre åldersgräns för vem som kan teckna försäkringen. I de flesta fall ligger den någonstans mellan 65 och 70 år.

 

Svensk Försäkringsförmedling AB  |  Kvarnvingevägen 2, 177 41 Järfälla  |  Tel: 08-627 07 40  |  info@svenskforsakringsformedling.se
Besöksadress: Järfällavägen 106, Järfälla